Hva er melaminbordet?
Hva er melaminbordet?

Video: Hva er melaminbordet?

Video: Hva er melaminbordet?
Video: Bor - Egenskaber ved forskellige typer af bor 2024, April
Anonim

Melamin er en herdeplastharpiks kombinert med formaldehyd og herdet ved en oppvarmingsprosess. Den påføres et hardt underlag som tre eller sponplater for å lage melamin møbler. Harpiksen brukes også til å produsere Formica, som en gang var en stor trend innen tabeller og benkeplater.

På denne måten, hva er melamin bordplate?

Melamin er sponplater laminert med et termisk smeltet papir/harpiksbelegg for å gi en slitesterk hard overflate. Flott for å lage skapskrotter fordi det tørkes enkelt av. Flott også for skapfôr, bordplater , møbler, skap, butikkinnredning etc.

Spørsmålet er deretter, er melaminmøbler trygge? Melamin har svært lav akutt toksisitet. Jobber med melamin er bevist å være sikker . Eksponering kan skje ved innånding, men i form av i hovedsak et inert støv. Hudkontakt kan oppstå, men forårsaker ingen problemer, bortsett fra sjeldne tilfeller av irritasjon.

Er melaminbordplater derfor trygge?

Melamin styret er sikker å spise fra eller tilberede mat, men kan ha et kort liv som bordplate.

Er MDF eller melamin bedre?

MDF er fiberplate med middels tetthet. Et sammensatt panel som er brunt og kommer i forskjellige tykkelser. Den krever normalt forsegling med finish eller finer, da den er ganske følsom for fuktighet og kanten ikke er veldig hard. Melamin er den harde plasten som påføres paneler, vanligvis (alltid?)

Anbefalt: