Hva gjorde Marshall-planen quizlet?
Hva gjorde Marshall-planen quizlet?

Video: Hva gjorde Marshall-planen quizlet?

Video: Hva gjorde Marshall-planen quizlet?
Video: 5-ка САМЫЕ СЛИВКИ АЛЕКСАНДР МАРШАЛ MARSHAL BEST SONGS WLV ♥ ЛЮБИМЫЕ ПЕСНИ ♫ RUSSIAN MUSIC HITS WLV 2024, Kan
Anonim

Hva var Marshall-planen ? De Marshall -planen (offisielt European Recovery Program, ERP) var det amerikanske initiativet til bistand Europa, der USA ga økonomisk støtte for å hjelpe til med å gjenoppbygge europeiske økonomier etter slutten av andre verdenskrig for å forhindre spredning av sovjetisk kommunisme.

Også å vite er, hva gjorde Marshall-planen?

De Marshall -planen , også kjent som European Recovery Program, var et amerikansk program som gir bistand til Vest -Europa etter ødeleggelsen av andre verdenskrig. I tillegg til økonomisk ombygging, er et av de uttalte målene for Marshall -planen var å stoppe den spredte kommunismen på det europeiske kontinentet.

I tillegg, hva var målet med Marshallplan -quizen? For å hjelpe Europa med å gjenvinne en god økonomi etter andre verdenskrig og for å forhindre spredning av sovjetisk komminisme.

Dessuten, hvordan fungerte Marshall -planen quizlet?

Dette var en plan av økonomiske bistand satt sammen av utenriksminister George Marshall . Den hadde som mål å bruke amerikanske penger til å støtte andre nasjoner i deres motstand mot kommunisme og for å åpne nye markeder for amerikanske varer. Den leverte 13 milliarder dollar til 16 europeiske stater mellom 1948 og 1952.

Hva var to grunner til Marshall -planen?

Marshallplanen (offisielt kalt European Recovery Program [ERP]) var en plan for USA for å gjenoppbygge de allierte landene i Europa etter verden Krig II. En av hovedgrunnene til at dette ble gjort var å stoppe kommunismen (i utgangspunktet Sovjetunionen).

Anbefalt: