Hva er fordelene med kjemisk skadedyrbekjempelse?
Hva er fordelene med kjemisk skadedyrbekjempelse?

Video: Hva er fordelene med kjemisk skadedyrbekjempelse?

Video: Hva er fordelene med kjemisk skadedyrbekjempelse?
Video: Energibærere for fremtida 2024, April
Anonim

En stor fordel med kjemisk skadedyrbekjempelse er dens effektivitet. De fleste kjemikalier virker veldig raskt, og når de velges riktig, er de svært effektive for å eliminere skadedyr . Kjemikalier kan brukes til å kontrollere eller drepe spesifikke skadedyr på en gård.

Vet også, hva er kjemisk skadedyrbekjempelse?

Kjemisk kontroll Kjemisk plantevernmidler er ofte vant til kontroll sykdommer, skadedyr eller ugress. Kjemisk kontroll er basert på stoffer som er giftige (giftige) for skadedyr involvert. Når kjemisk plantevernmidler brukes for å beskytte planter mot skadedyr , sykdommer eller gjengroing av ugress, snakker vi om plantevernmidler.

I tillegg, hva er ulempene med å bruke kjemikalier for å kontrollere ugress? Ulempene med herbicider

  • Helserisiko. De fleste ugressmidler utgjør en betydelig helserisiko for både mennesker og kjæledyr dersom de kjemiske stoffene pustes inn eller inntas, eller hvis de kommer i kontakt med hud.
  • Ikke-selektiv fjerning av vegetasjon. Noen typer ugressmidler er ikke-selektive.
  • Utholdenhet i jord.
  • Vannavrenning.
  • Ugressmotstand.

Vet også, hva er fordelene og ulempene med kulturell skadedyrkontroll?

Enkelhet og lave kostnader er det viktigste fordeler av kulturell kontroll taktikk, og ulemper er få så lenge disse taktikkene er kompatible med en bondes andre ledelse mål (høy avkastning, mekanisering, etc.).

Hvorfor er fysisk skadedyrbekjempelse å foretrekke fremfor kjemisk?

Noen ganger skader de andre organismer i tillegg til målet deres. Biologisk skadedyrbekjempelse innebærer bruk av en annen levende organisme for å drepe en skadedyr . Ingen kjemikalier er nødvendig, det er ingen miljøforurensning med plantevernmidler, og skadedyr ikke bli motstandsdyktig mot kontroll metode.

Anbefalt: