Hva er kostnadsoppgave for produserte varer?
Hva er kostnadsoppgave for produserte varer?

Video: Hva er kostnadsoppgave for produserte varer?

Video: Hva er kostnadsoppgave for produserte varer?
Video: How to Prepare a Cost of Goods Manufactured Statement (Cost Accounting Tutorial #24) 2024, April
Anonim

Kostnader for produserte varer , også kjent som COGM, er et begrep som brukes i ledelsesregnskap som refererer til en tidsplan eller uttalelse som viser den totale produksjonen kostnader . Det inkluderer ikke bare koste av materialer og arbeidskraft, men også både variabel og fast produksjon overhead kostnader.

På denne måten, hva er inkludert i kostnaden for produserte varer?

Definisjon av Kostnader for produserte varer Med andre ord inkluderer det kostnader av direkte materialer, direkte arbeidskraft og produksjon overhead som er inkludert i produktene som flyttet fra produksjon området til det ferdige varer beholdning i regnskapsperioden.

På samme måte, hva er forskjellen mellom kostnadene for produserte varer og kostnaden for solgte varer? Det kan være mange årsaker til kostnad for produserte varer og varekostnad for solgte varer å skille seg fra hverandre, inkludert: Det kan være nei salg i det hele tatt i perioden, mens produksjonen har fortsatt. De varekostnad er derfor null, mens kostnadene for produserte varer kan være betydelig.

Bare så, hva er formålet med kostnadsoppgaven for produserte varer?

De kostnad for produserte varer tidsplanen brukes til å beregne koste å produsere produkter i en periode. De kostnadene for produserte varer beløpet overføres til det ferdige varer beholdningskonto i perioden og brukes i beregningen varekostnad selges på inntekten uttalelse.

Hva er kostnaden for solgte varer?

EN varekostnadsoppgave kompilerer varekostnad for en regnskapsperiode mer detaljert enn det som finnes på en typisk inntekt uttalelse . De kostnad for solgte varer anses ikke å være et av hovedelementene i det økonomiske uttalelser , og finnes derfor sjelden i praksis.

Anbefalt: