Trenger en ikke -bærende vegg en dobbel topplate?
Trenger en ikke -bærende vegg en dobbel topplate?

Video: Trenger en ikke -bærende vegg en dobbel topplate?

Video: Trenger en ikke -bærende vegg en dobbel topplate?
Video: Установка маяков под штукатурку. Углы 90 градусов. #12 2024, April
Anonim

Hvis gulvet eller takbjelkene hviler på studsen vegg ha bjelkene rett over eller innenfor 2 tommer fra tappene, a dobbel topplate er ikke nødvendig, siden det vil være nei laste på tallerken annet enn på toppen av pigger.

Også spurt, hvor mange topplater kreves på en vegg?

3.2 Topplate . Tre stud vegger skal begrenses med en dobbel topplate installert for å gi overlapping i hjørner og kryss med lagerpartisjoner. Endeledd i topplater skal være forskjøvet minst 24 tommer (610 mm). Skjøter inn tallerkener trenger forekommer ikke over pigger.

Vet også, kan et skap være bærende? Nei, det er aldri trygt å anta at veggene ikke er lastbærende . Noen vegger kan lett være peiling taket vekt . Vanligvis skal veggene på taksiden av bygningen være det lastbærende . Men hvis det er en andre etasje i dette området, vil skap vegger kan støtte.

Følgelig, hvordan kan du se om en vegg er bærende eller ikke -bærende?

Vanligvis når vegg i spørsmålet går parallelt med gulvbjelkene ovenfor, det er ikke en laste - bærende vegg . Men hvis vegg løper vinkelrett (i en 90-graders vinkel) på bjelkene, er det en god sjanse for at det er laste - peiling.

Hva er hensikten med en topplate?

EN Topplate er den kontinuerlige tømmerbjelken på topp av veggene som støtter takkonstruksjonen ved å bære de vertikale kreftene fra sperrene til veggpinnene.

Anbefalt: