Hva er et akkordsystem?
Hva er et akkordsystem?

Video: Hva er et akkordsystem?

Video: Hva er et akkordsystem?
Video: Lære å spille gitar - Hva er et akkorddiagram? 2024, April
Anonim

Stykkearbeid (eller akkordarbeid ) er enhver type ansettelse der en arbeidstaker får en fast lønn brikkesats for hver enhet produsert eller utført handling, uavhengig av tid.

På samme måte, hva er et eksempel på akkordarbeid?

Eksempler av å beregne akkord De får 10 dollar per halskjede og produserer 40 halskjeder i løpet av uken. Den ansatte ville tjene $400 den uken. Deler Betal = $ 10 per enhet x 40 enheter. Stykkarbeid Betal = $ 400. En annen ansatt tjener ulike akkordsatser for ulike jobber.

Man kan også spørre, hvordan beregner man brikkesatsen? Lønningsberegning for stykkurs

  1. Multipliser den vanlige brikkesatsen med minst 1,5 for å komme frem til overtidsstykke, og multipliser den med timene som er jobbet i en overtid.
  2. Del arbeidstimene inn i den totale stykkeprislønnen, og legg deretter til overtidspremien (hvis noen) til det overskytende antallet arbeidstimer.

Man kan også spørre, hva er ulempene med stykklønnssystemet?

Fordeler og ulemper ved sammenligningstabellen for Piece Rate Pay System:

Fordeler med Piece Rate System Ulemper med Piece Rate System
Øker effektiviteten til alle ansatte Arbeidere legger mye mer vekt på kvantitet og ikke kvalitet

Hvordan gagner akkordarbeider arbeidstakeren?

Den store fordelen for arbeidsgivere er som de kun betaler for hva er produsert. Når det gjelder gjentagende oppgaver som gips, for eksempel dette kan være fordelaktig hvis du jobber er betales per installert ark. Den kan også være en stor motivator for de ansatte. Hvis de jobber hardere og raskere, gjør de det vil Tjen mer.

Anbefalt: