Kan du ansette din egen takstmann?
Kan du ansette din egen takstmann?

Video: Kan du ansette din egen takstmann?

Video: Kan du ansette din egen takstmann?
Video: БЕСПЛАТНОЕ ЭЛЕКТРИЧЕСТВО ДЛЯ ДОМА своими руками, ВАМ НЕ НУЖНО больше платить! 2024, April
Anonim

Du kan leie din egen takstmann , men boliglånere vil også bestille deres egen takst av eiendommen du eier eller vil kjøpe. Og det er denne långiveren bestilt vurdering som betyr noe i eiendomstransaksjoner.

På samme måte kan man spørre, kan en låntaker velge sin egen takstmann?

For alle praktiske formål er vurdering tilhører den långiveren fordi låntaker kan ikke bruke den med en annen utlåner. Mens ingenting hindrer låntakere fra innkjøpsvurderinger på deres egen , långivere vil ikke godta dem, noe som betyr at de vil må betale for et sekund vurdering når de søker.

Vet også, velger banken takstmannen? I de fleste transaksjoner med bolig kan du velge din eiendomsmegler og din utlåner, men du kan ikke velge din takstmann . I stedet for takstmann må velges av din utlåner for å gi et nivå av uavhengighet fra kjøper og selger.

betaler du for din egen vurdering?

For de fleste lån, din utlåner velger en vurdering leverandør, altså vurdering gebyrer avhenger delvis av hvem din utlåner bruker. Du typisk kan ikke shoppe rundt for en billigere takstmann . Du kan ansette din egen takstmann , om du kjøper eller selger.

Kan du be om en annen takstmann?

Og hvis du er ikke fornøyd, du kan spørre utlåner å sende en annen takstmann . En vurdering er ikke et hjemmekontroll. De to er helt annerledes . De takstmann jobben er å observere huset i sin nåværende tilstand, sammenligne det med lignende boliger i området og komme med en verdivurdering.

Anbefalt: