Må direktører godkjenne en aksjeoverføring?
Må direktører godkjenne en aksjeoverføring?

Video: Må direktører godkjenne en aksjeoverføring?

Video: Må direktører godkjenne en aksjeoverføring?
Video: Historien om kollapsen av Kola-oljeplattformen. 2024, April
Anonim

Overføre av aksjer

Instrumentet til overføre av en dele kan være i hvilken som helst vanlig form eller i en hvilken som helst annen form som regissører kan vedta og skal utføres av eller på vegne av overdrageren og, med mindre dele er fullt betalt, av eller på vegne av overtakeren.

Er det også nødvendig med styrevedtak for overføring av aksjer?

Overføring av aksjer De borde av styremedlemmer må innkalle en borde møte for å godkjenne overføring av aksjer til den nye aksjonæren. Imidlertid, i stedet for en borde møter, kan direktørene vedta skriftlig styrevedtak å gjøre det samme.

Må også et lageroverføringsskjema sendes til Companies House? Det gjør Companies House ikke trenge for å motta en kopi av lageroverføringsskjema ; imidlertid selskapsregistratoren (vanligvis en selskapsdirektør eller selskapssekretæren) bør oppdatere selskapsregisteret for å registrere detaljene om aksjen overføre og behold også en kopi av skjema for lageroverføring sammen med eventuelle resolusjoner

I forhold til dette, kan en direktør overføre aksjer?

Styremedlemmer kan vanligvis godkjenne overføringer , selv om selskapets artikler bør sjekkes i første omgang. Både overdrager og erverver bør få en kopi av aksjen overføre form. Det bør også utstedes et aksjesertifikat til den nye aksjonæren.

Trenger du aksjonærgodkjenning for å utstede aksjer?

Et selskaps styre er betrodd makt til utstede aksjer . Aksjonærgodkjenning er vanligvis ikke nødvendig for dette grunnleggende ledelsesprivilegiet. Fortynning ved avstemning kan oppstå selv om verdien av aksjer av det eksisterende aksjonær forblir den samme og er ufortynnet av utstedelse av nye aksjer.

Anbefalt: