Hva indikerer en negativ CPK?
Hva indikerer en negativ CPK?

Video: Hva indikerer en negativ CPK?

Video: Hva indikerer en negativ CPK?
Video: Hogevor karaoke-Anckacru indz gavitov, Mtel em Srbutyand Srboc@, Galis em nerkayutyand mej 2024, April
Anonim

Prosessen mener er nærmere den lavere spesifikasjonen Forklaring: A negativ Cpk er en indikasjon på at prosessen mener har drevet over enten den øvre spesifikasjonen eller den nedre. Det er imidlertid ikke en matematisk feil kunne være. Det er umulig å ha en negativ standardavvik.

På samme måte blir det spurt, kan du ha en negativ Cpk -verdi?

Ja, det er mulig for Cpk og Ppk til være negativ . Det er umulig å ha et standardavvik være negativ så det ville betyr at x (bar) var større enn spesifikasjonsgrensen. Med andre ord er prosessgjennomsnittet ute av spesifikasjonen.

Hva betyr i tillegg Cpk -verdien? Prosesskapasitetsindeks ( Cpk ) er et statistisk verktøy for å måle en prosess evne til å produsere produksjon innenfor kundens spesifikasjonsgrenser. Med enkle ord måler den produsentens evne til å produsere et produkt innenfor kundens toleranse område . Cpk gir deg det beste scenariet for den eksisterende prosessen.

Så, hva betyr det hvis CPK er mindre enn 1?

Etter konvensjon, når de Cpk er mindre enn en , blir prosessen referert til som inhabil. Når de Cpk er større enn eller lik en , anses prosessen i stand til å produsere et produkt innenfor spesifikasjonsgrenser. De Cpk indeks kan aldri bli større enn Cp, bare lik den.

Hva betyr en PPK på 1.0?

Kapasitetsindekser: Ppk . Ppk er en indeks over prosessytelse som forteller hvor godt et system oppfyller spesifikasjonene. Denne indeksen tar også hensyn til hvor godt prosessen er sentrert innenfor spesifikasjonsgrensene. Hvis Ppk er 1.0 , produserer systemet 99,73 % av produksjonen innenfor spesifikasjonene.

Anbefalt: