Hva er det japanske ordet for standardisering i 5s Lean -verktøy?
Hva er det japanske ordet for standardisering i 5s Lean -verktøy?

Video: Hva er det japanske ordet for standardisering i 5s Lean -verktøy?

Video: Hva er det japanske ordet for standardisering i 5s Lean -verktøy?
Video: 1319 PDCA og Problemløsningsværktøjer i Lean (fuld video) 2024, April
Anonim

5S , noen ganger referert til som 5s eller Five S, refererer til fem Japansk termer som brukes for å beskrive trinnene i 5S system for visuell ledelse. I Japansk , de fem S -ene er Seiri, Seiton, Seiso, Seiketsu og Shitsuke. På engelsk er de fem S -ene oversatt som Sort, Set in Order, Shine, Standardiser , og Opprettholde.

Med tanke på dette, hva er meningen med 5s på japansk?

5S er forkortelsen for fem Japansk ord, seiri, seiton, seiso, seiketsu og shitsuke, som betyr orden, renslighet, renhet og engasjement. De 5S Filosofi fokuserer på effektiv arbeidsplassorganisering, bidrar til å forenkle arbeidsmiljøet og redusere avfall, samtidig som kvaliteten og sikkerheten forbedres.

For det andre, hva betyr 3c og 5s? 5S Definert 5S kommer fra 5 japanske ord (i parentes) som er oversatt til engelsk. 5S er ofte det første trinnet en organisasjon tar når man starter en lean six sigma eller en annen kontinuerlig forbedringsprosess. Et arbeidsområde som er uorganisert og rotete, gjør det vanskelig å arbeide effektivt.

Hva er 5 -tallet for lean?

De 5S søyler, Sort (Seiri), Set in Order (Seiton), Shine (Seiso), Standardize (Seiketsu) og Sustain (Shitsuke), gir en metode for å organisere, rengjøre, utvikle og opprettholde et produktivt arbeidsmiljø.

Hva er 5s prosedyre?

Enkelt sagt hjelper den fem S -metoden med å fjerne elementer som ikke lenger er nødvendige (sortere), organisere elementene for å optimalisere effektivitet og flyt (rette ut), rense området for lettere å identifisere problemer (skinne), implementere fargekoding og etiketter til holde seg konsekvent med andre områder (standardisere)

Anbefalt: