Innholdsfortegnelse:

Hvordan fungerer sykepleierdelegasjonen?
Hvordan fungerer sykepleierdelegasjonen?

Video: Hvordan fungerer sykepleierdelegasjonen?

Video: Hvordan fungerer sykepleierdelegasjonen?
Video: 10 gode grunner til hvorfor du bør bli sykepleier 2024, Kan
Anonim

Delegasjon . Delegasjon innebærer vanligvis tildeling av utførelse av aktiviteter eller oppgaver knyttet til pasientbehandling til ulisensiert hjelpepersonell samtidig som man beholder ansvaret for utfallet. De registrerte sykepleier kan ikke delegere ansvar knyttet til å lage sykepleie dommer.

Hva er delegasjonen i sykepleie herav?

Delegasjon , enkelt definert, er overføringen av sykepleier ansvar for utførelsen av en oppgave til en annen sykepleie medarbeider, samtidig som de beholder ansvar for utfallet. Ansvar kan være delegert . Ansvarlighet kan ikke være delegert.

Spørsmålet er deretter, hva er forskjellen mellom delegering og oppdrag i sykepleie? Jeg har et raskt spørsmål ang oppdrag vs. delegasjon til LPN. jeg forstår det delegasjon er overføring av ansvar for en bestemt oppgave, men ansvaret forblir hos delegatoren. Oppdrag er overføring av både ansvar og ansvar blant RN (per min bok).

Deretter kan en også spørre, hvordan delegerer du sykepleie effektivt?

Den enkleste måten å sikre at du delegerer riktig, er å følge 5 R -tallet

  1. Høyre oppgave. Selv om delegering kan være et godt verktøy for å lære noen nye ferdigheter, kommer pasientbehandling og sikkerhet alltid først.
  2. Rett omstendighet.
  3. Riktig person.
  4. Høyre veibeskrivelse/kommunikasjon.
  5. Rett tilsyn/evaluering.

Hva kan en registrert sykepleier delegere?

EN sykepleier kan delegere til et høyere eller lavere omfang. Sykepleiere kan også delegat oppgaver til de med et smalere praksisområde. For eksempel, en RN kan delegere PO med går videre til LPN. En LPN kan delegat oppgaver som å ambulere eller mate en pasient til CNA.

Anbefalt: