Hvordan er kyr nyttige for mennesker?
Hvordan er kyr nyttige for mennesker?

Video: Hvordan er kyr nyttige for mennesker?

Video: Hvordan er kyr nyttige for mennesker?
Video: Монтаж канализации своими руками. Ошибки и решения. #24 2024, April
Anonim

Kyr eller kveg er de fleste nyttig husdyr. De drar fordel av mennesker og miljøet på mange måter som vi ikke klarer å gjenkjenne eller sette pris på. De vokser opp som melkedyr for melk og andre meieriprodukter og som trekkdyr. Det hjelper oss med transport av varene våre, jobber i landbrukslandene våre.

Også å vite er hvorfor kuer er viktige for mennesker?

Kveg er i stand til å konvertere energien på en måte som vi mennesker kunne ikke gjøre. Kveg gir oss også mange andre biprodukter-deler av ku som brukes til å lage produkter for hjem, helse, mat og industri. Biprodukter er andre verdiøkende produkter enn storfekjøtt som kommer fra kveg.

Hvordan gagner kuene miljøet ved siden av ovenfor? Kveg bekjempe global oppvarming ved å gjenopprette karbontil jorden. Når kveg spiser gress stimulerer de ny vekst og mens de går og gjødsler på bakken fremmer det frøspiring. Dette forhindrer overbefolkning av treaktige busker og holder våre gressmarkøkosystemer sunne og stabile.

På samme måte kan man spørre, hvorfor er kyr viktige for landbruket?

Husdyr, som f.eks kyr sauer, geiter og kyllinger, har mange roller i gårdsøkosystemet. De spiser mais og høy som vokser på gården, de gir melk, egg, ull og kjøtt til mennesker, og avfallet kan gjødsle jorda. Dyngjødsel inneholder mange næringsstoffer som planter kan bruke til å vokse.

Trenger vi kuer?

Men det er mange andre grunner til å ha kyr rundt, kyr kan faktisk hjelpe miljøet. Mange tror det kyr er en kilde til forurensning og på en måte de er fordi kyr produsere metan, men på den annen side hvis du klarer din ku De kan virkelig bidra mer til samfunnet enn de koster samfunnet.

Anbefalt: