Hva er Cobit-rammeverket?
Hva er Cobit-rammeverket?

Video: Hva er Cobit-rammeverket?

Video: Hva er Cobit-rammeverket?
Video: Зрелость ИТ-процессов по COBIT [ПРО ITSM] 2024, Kan
Anonim

COBIT står for Control Objectives for Information and Related Technology. Det er en rammeverk opprettet av ISACA (Information Systems Audit and Control Association) for IT -styring og ledelse.

Angående dette, hva brukes Cobit-rammeverket til?

COBIT står for kontrollmål for informasjon og relatert teknologi. Det er i utgangspunktet en virksomhet rammeverk det er brukt til ledelse og styring av IT -foretaket. Drevet fra ISACA, Cobit pakker den nyeste metodikken innen ledelsesteknikker og virksomhetsstyring.

Man kan også spørre, hva betyr cobit? COBIT (Control Objectives for Information and Related Technologies) er et rammeverk laget av ISACA for informasjonsteknologi (IT) ledelse og IT-styring.

Hva er de fem prinsippene for cobit derav?

COBIT® 5-prinsippene er «å møte interessentenes behov», «dekke bedriften fra ende til ende», «anvende et enkelt integrert rammeverk», «muliggjøre en helhetlig tilnærming» og «skille styring fra ledelse '.

Hva er forskjellen mellom Cobit og ITIL?

ITIL er et rammeverk som gjør det mulig å administrere IT -tjenester gjennom hele livssyklusen. COBIT derimot, hjelper IT -styring i virksomheten med å generere maksimal merverdi for virksomheten via IT -investeringene, samtidig som den reduserer risiko og optimaliserer ressurser.

Anbefalt: