Hvordan så rettsvesenet ut under forbundsvedtektene?
Hvordan så rettsvesenet ut under forbundsvedtektene?

Video: Hvordan så rettsvesenet ut under forbundsvedtektene?

Video: Hvordan så rettsvesenet ut under forbundsvedtektene?
Video: Rettsstaten på 3 minutter 2024, Kan
Anonim

Den nasjonale regjeringen i henhold til vedtektene besto av et enkelt lovgivende organ, kalt Congress of the United States. For eksempel kunne ikke sentrale myndigheter ta skatt eller regulere handel. I tillegg der var ikke en utøvende eller rettslig gren av regjeringen under artikkelen.

Folk spør også, var det en rettslig gren i konføderasjonens artikler?

I motsetning til Grunnloven, den Forbundsartikler ikke sørget for tre separate grener av regjeringen: utøvende, lovgivende og rettslig . I stedet hadde kongressen all sentralregjeringens makt.

Videre, hva var rollen til rettsvesenet under Grunnloven? De rettslig gren inkluderer kriminelle og sivile domstoler og hjelper til med å tolke USA grunnlov . Som vi lærte, den viktigste delen av rettslig gren er Høyesterett. Høyesterett rolle er å tolke grunnlov og begrense den andres makt grener av regjeringen.

Vet du også, hva var svakhetene ved forbundsvedtektene angående den rettslige grenen?

Den største undergangen av Forbundets artikler var ganske enkelt svakhet . Den føderale regjeringen, under Artikler , var for svake til å håndheve lovene deres og hadde derfor ingen makt. Den kontinentale kongressen hadde lånt penger for å kjempe den revolusjonære krigen og kunne ikke betale tilbake gjelden deres.

Hva består den juridiske grenen av?

Rettslig gren - Høyesteretten. De Rettslig gren av regjeringen er består av dommere og domstoler. Forbundsdommere velges ikke av folket. De blir utnevnt av presidenten og deretter bekreftet av senatet.

Anbefalt: