Hva er den beste formen for vindturbinblader?
Hva er den beste formen for vindturbinblader?

Video: Hva er den beste formen for vindturbinblader?

Video: Hva er den beste formen for vindturbinblader?
Video: How to Design Wind Turbine Blade Geometry for Optimal Aerodynamic Efficiency 2024, Kan
Anonim

For å øke vindturbinblad effektivitet, rotoren kniver må ha en aerodynamisk profil for å skape løft og rotasjon turbin men buet aerofoil type kniver er vanskeligere å lage, men tilbyr bedre ytelse og høyere rotasjonshastigheter, noe som gjør dem ideelle for generering av elektrisk energi.

Vet du også, hvilken vinkel er best for vindturbinblad?

Dette gir en maksimal konvertering på 38,5% av vind kraft til rotasjonsbevegelse. derfor kniver skal vippes på en vinkel på omtrent 35,5 grader fra den motgående luftstrømmen for å oppnå optimal energimengde ved bruk av flat blad vindmøller.

På samme måte, hvorfor er det 3 blader på en vindturbin? Dette er fordi når en blad er i horisontal posisjon, motvirkes motstanden mot gjevkraften av de to andre kniver . Så en trebladet turbin representerer den beste kombinasjonen av høy rotasjonshastighet og minimalt stress.

Med tanke på dette, hvilken type vindturbin er den mest effektive?

Et gjennomsnitt vindturbin fanger bare 30 til 40 %, mens Saphon turbin sies å være 2,3 ganger mer effektiv . I tillegg forventes kostnadene å være 45 % mindre enn en konvensjonell turbin , hovedsakelig på grunn av det faktum at det ikke er blader, ingen nav og ingen girkasse på enhetene.

Produserer vindturbiner AC eller DC?

Generatoren i en vindturbin produserer vekselstrøm ( AC ) elektrisitet. Noen turbiner kjøre en AC / AC converter-som konverterer AC til likestrøm ( DC ) med en likeretter og deretter tilbake til AC med en inverter-for å matche frekvensen og fasen til nettet.

Anbefalt: