Når økonomer prøver å forklare verden de er?
Når økonomer prøver å forklare verden de er?

Video: Når økonomer prøver å forklare verden de er?

Video: Når økonomer prøver å forklare verden de er?
Video: En økonom forklarer: Er julegaver samfunnsøkonomisk sløsing? 2024, Kan
Anonim

Når økonomer prøver å forklare verden , de er forskere. Når de er prøver for å forbedre det, de er politiske rådgivere. For å avklare de to rollene som økonomer lek, begynner vi med å undersøke språkbruken.

Dessuten, hva vil det si å tenke som en økonom?

På sitt mest grunnleggende, å tenke som en økonom betyr vurdere fakta uten å la mening eller logiske feil gå inn i beregningen. Økonomer vurdere "kostnaden" for individuelle og sosiale valg for å bestemme de beste valgene for seg selv eller andre i lys av denne mangelen.

I tillegg, bør en økonomisk modell beskrive virkeligheten nøyaktig forklare? Nei, An økonomisk modell kan ikke beskrive virkeligheten nøyaktig fordi det ville være for komplisert å forstå. EN modell er en forenkling som lar økonomen se hva er virkelig viktig.

Man kan også spørre, hvorfor prøver økonomer teorier fremfor å forsøke å beskrive virkeligheten nøyaktig?

1. Økonomi er som en vitenskap fordi økonomer bruke den vitenskapelige metoden. De tenker teorier , samle inn data, og analyser deretter disse dataene i en forsøk for å bekrefte eller tilbakevise deres teorier om hvordan verden fungerer. En økonomisk modell kan ikke beskrive virkeligheten nøyaktig fordi det ville være for komplisert til å forstå.

Hvorfor lager økonomer quizlet om antagelser?

Fordi vi kan ikke sammenligne hver liten ting. For eksempel vi kan ikke se på handelen hvert land gjør fordi det ville være mye data. Hvis vi i stedet fokuserer på det vi er ser virkelig etter det vil lage komme opp med en løsning mye lettere.

Anbefalt: