Hvilken hendelse førte direkte til dannelsen av Warszawapakten?
Hvilken hendelse førte direkte til dannelsen av Warszawapakten?

Video: Hvilken hendelse førte direkte til dannelsen av Warszawapakten?

Video: Hvilken hendelse førte direkte til dannelsen av Warszawapakten?
Video: Метавселенная Neon Earth NFT игра play to earn 2024, Kan
Anonim

De Warszawapakten var opprettet som reaksjon på integrasjonen av Vest -Tyskland i NATO i 1955 under London- og Paris -konferansene i 1954, men det anses også å ha vært motivert av sovjetiske ønsker om å opprettholde kontrollen over militære styrker i Sentral- og Øst -Europa.

På samme måte kan man spørre, hvilken hendelse som førte direkte til dannelsen av Warszawapakten svar com?

den kalde krigen

Foruten ovenfor, hva var hensikten med Warszawapakten? Selv om sovjeterne hevdet at organisasjonen var en defensiv allianse, ble det snart klart at det primære hensikt av pakt skulle forsterke kommunistisk dominans i Øst -Europa.

Bare det, hvilken hendelse førte direkte til dannelsen av Warszawapakten Brainly?

De dannelsen av Warszawapakten var i direkte svar på formasjon av Nord -Atlanteren Traktat Organisasjon (NATO). De Warszawa -pakten fikk det navnet fordi avtalen var logget inn Warszawa , Polen.

Hvem opprettet Warszawa -pakten?

Warszawapakten, formelt Warszawa-traktaten om vennskap, samarbeid og gjensidig bistand, (14. mai 1955–1. juli 1991) traktat om opprettelse av en gjensidig forsvarsorganisasjon (Warszawa-traktatorganisasjonen) som opprinnelig var sammensatt av Sovjetunionen og Albania , Bulgaria , Tsjekkoslovakia , Øst -Tyskland , Ungarn , Polen og Romania.

Anbefalt: