Innholdsfortegnelse:

Hva er produktoppsett i driftsledelse?
Hva er produktoppsett i driftsledelse?

Video: Hva er produktoppsett i driftsledelse?

Video: Hva er produktoppsett i driftsledelse?
Video: Introduction to Processes in Operations Management 2024, April
Anonim

Produktoppsett ? En del av produksjonsprosessen som muliggjør repeterende montering av høystandardiserte Produkter . ? Når en produksjon operasjon benyttet produktlayout , produksjon arbeid kan være oppsett i en rett linje med arbeidskraft og utstyr delt inn i en jevn linje.

Hva er definisjon av produktlayout også?

I produksjonsteknikk, en produktlayout refererer til et produksjonssystem der arbeidsstasjonene og utstyret er plassert langs produksjonslinjen, som med samlebånd. Vanligvis flyttes arbeidsenheter langs en linje (ikke nødvendigvis aldersmetrisk linje, men et sett med sammenkoblede arbeidsstasjoner) av en transportør.

Man kan også spørre, hva er prosessoppsett og produktoppsett? EN prosessoppsett er der lignende elementer er gruppert sammen. Prosessoppsett er ideelle for selskaper som utfører tilpasset arbeid og hvor etterspørselen etter hver produkt er lav. EN produktlayout er hvor utstyret, verktøyene og maskinene er plassert i henhold til hvordan en produkt er laget.

På samme måte kan man spørre seg, hva er prosessoppsett i driftsledelse?

I produksjonsteknikk, prosessoppsett er designet for plantegningen til et anlegg som har som mål å forbedre effektiviteten ved å ordne utstyr i henhold til dets funksjon. Produksjonslinjen bør ideelt sett være utformet for å eliminere avfall i materialstrømmer, lagerhåndtering og ledelse.

Hva er ulempene med produktoppsett?

Ulemper inkluderer:

  • Rom. For mange oppsett med faste posisjoner kan arbeidsområdet være overfylt slik at lite lagringsplass er tilgjengelig. Dette kan også føre til materialhåndteringsproblemer.
  • Administrasjon. Ofte er den administrative byrden høyere for fastposisjonsoppsett.

Anbefalt: