Hva er Herfindahl-indeksen for en monopolquizlet?
Hva er Herfindahl-indeksen for en monopolquizlet?

Video: Hva er Herfindahl-indeksen for en monopolquizlet?

Video: Hva er Herfindahl-indeksen for en monopolquizlet?
Video: Индекс Херфиндаля Хиршмана 2024, Kan
Anonim

De Herfindahl Index er et annet mål på bransjekonsentrasjon, og det er summen av den kvadratiske prosentandelen av markedsandeler for alle firmaer i bransjen. Det er mindre elastisk enn i ren konkurranse fordi selgerens produkt er differensiert fra sine rivaler, så firmaet har en viss kontroll over prisen.

På samme måte spørs det, hva er Herfindahl-indeksen for et monopol?

De Herfindahl Index formelen beregnes ved å kvadre markedsandelen for hvert firma (opptil 50 firmaer) og deretter summere kvadratene. I et perfekt konkurranseutsatt marked, HHI nærmer seg null. I en monopol , HHI nærmer seg 10 000. Hvis det største firmaet har 100% av markedsandelen, HHI = 1002 = 10, 000.

For det andre, hva er Herfindahl -indeksen for en industri som består av fire like store selskaper? De HHI beregnes ved å kvadrere markedsandelen til hver fast konkurrere i markedet og deretter summere de resulterende tallene. For eksempel for et marked bestående av fire firmaer med aksjer på 30, 30, 20 og 20 prosent HHI er 2, 600 (302 + 302 + 202 + 202 = 2, 600).

På samme måte, hva betyr Herfindahl Hirschman-indeksverdien nær 10000 om markedet?

Jo nærmere a marked er til et monopol, jo høyere markedets konsentrasjon (og jo lavere konkurranse er). Hvis det for eksempel bare var ett firma i en bransje, det firmaet ville har 100% marked dele, og Herfindahl - Hirschman-indeksen ( HHI ) ville lik 10, 000 , som indikerer et monopol.

Hva betyr Herfindahl -indeksen?

De Herfindahl indeks (også kjent som Herfindahl – Hirschman Indeks , HHI , eller noen ganger HHI -score) er et mål på størrelsen på bedrifter i forhold til bransjen og en indikator på mengden konkurranse mellom dem. For eksempel, en indeks av. 25 er det samme som 2500 poeng.

Anbefalt: