Innholdsfortegnelse:

Hva betyr proforma inntekt?
Hva betyr proforma inntekt?

Video: Hva betyr proforma inntekt?

Video: Hva betyr proforma inntekt?
Video: Proforma regnskapsmodellering - teori 2024, Kan
Anonim

Pro - forma inntjening refererer oftest til inntjening som ekskluderer visse kostnader som et selskap tror resulterer i et forvrengt bilde av dets sanne lønnsomhet. Begrepet kan også referere til anslått inntjening inkludert som en del av et første offentlig tilbud eller forretningsplan (på latin proforma betyr "for formens skyld").

Herav, hva er formålet med en proforma?

Pro forma , et latinsk begrep som betyr "som et spørsmål om form", brukes på prosessen med å presentere økonomiske anslag for en bestemt tidsperiode i et standardisert format. Bedrifter bruker pro forma uttalelser for beslutningstaking i planlegging og kontroll, og for ekstern rapportering til eiere, investorer og kreditorer.

I tillegg, hva er et proforma resultatregnskap eksempel? I utgangspunktet er det et fancy ord for "fremtid" eller "projisert." Noen ganger brukes den imidlertid til å omformulere økonomiske bøker på en uoffisiell måte. Til eksempel , kan et selskap presentere en " pro forma ” resultatregnskap av hva det er inntekt kan ha sett ut som hvis den ikke inkluderte den pengetapende divisjonen den solgte ut.

På samme måte kan du spørre, hvordan lager du en proforma?

Hvordan lage en Pro Forma i 4 trinn

  1. Beregn inntektsprognoser for virksomheten din. Sørg for å bruke realistiske markedsforutsetninger for å skrive en nøyaktig proforma-erklæring.
  2. Estimer dine totale forpliktelser og kostnader. Gjeldene dine er lån og kredittlinjer.
  3. Estimere kontantstrømmer.
  4. Lag kontoplanen.

Hva er en proforma selvangivelse?

Proforma selvangivelse er også forberedt når et selskap måler sitt avgift ansvar, men har ikke nok informasjon til å fullføre sin endelige selvangivelse for året. Mens ledere kunne utarbeide anslag ved å bruke selskapets marginale avgift vurdere, proforma selvangivelser gi mer pålitelige spådommer.

Anbefalt: