Er Mud Brick bærekraftig?
Er Mud Brick bærekraftig?

Video: Er Mud Brick bærekraftig?

Video: Er Mud Brick bærekraftig?
Video: Firing Home-made Mud Bricks 2024, Kan
Anonim

Siden de er laget av naturlige materialer, er de en bærekraftig , resirkulerbar, giftfri og sunn form for bygningskonstruksjon. Når du bygger, krever mudderstein egnet underlag, for eksempel et kurs med vanlig avfyring murstein eller betongfot eller plate.

Med tanke på dette, er murstein et bærekraftig materiale?

Murstein, en bærekraftig produkt. Murstein er et naturlig, kvalitets-, bruker- og vedlikeholdsvennlig produkt, som er holdbart i alle faser av livssyklusen. I byggefasen fra bruk av rå materialer , produksjonsprosess til pakking. Ved riving gjennom gjenbruk og gjenvinning av murstein.

Foruten ovenfor, hva er gjørmestein laget av? En mudbrick eller mud-brick er en lufttørket murstein, laget av en blanding av leire, gjørme, sand og vann blandet med et bindemateriale som risskall eller halm. Selv om murstein er kjent fra 7000 til 6000 f. Kr., siden 4000 f. Kr., har murstein også blitt brent for å øke deres styrke og holdbarhet.

Så kan du lage murstein av gjørme?

Grunnleggende gjørme murstein er laget ved å blande jord med vann, legge blandingen i former og tørke murstein i åpen luft. Halm eller andre fibre som er sterke i spenningen tilsettes ofte murstein for å redusere sprekker. Mudderstein er slått sammen med en søle mørtel og kan brukes til å bygge vegger, hvelv og kupler.

Er gjørmestein vanntette?

Mud murstein , eller adobe, er en gammel form for byggemateriale. En metode er å belegge utsiden og innsiden av gjørme murstein struktur med en vanntett substans. En annen metode, som værbestandig murstein selv, innebærer å blande en stabilisator inn i søle som kalk, asfalt eller sement.

Anbefalt: