Hvilke fordeler har kompenserende saldoer for bankene?
Hvilke fordeler har kompenserende saldoer for bankene?

Video: Hvilke fordeler har kompenserende saldoer for bankene?

Video: Hvilke fordeler har kompenserende saldoer for bankene?
Video: Forbrukerkjøp - Hvilke rettigheter har du 2024, April
Anonim

Fordeler av kompenserende saldo til bankene.

Det reduserer utlånskostnadene for bank siden banken kan investere kompenserende balanse og beholde en del av eller hele overskuddet. De banken kan bruke pengene til motregne ubetalt lån ved mislighold.

Ganske enkelt, hvorfor kan banken kreve en kompenserende balanse?

Kompenserende balanse . EN kompenserende balanse er et minimum bank regnskap balansere som en låntaker godtar å opprettholde med en långiver. Hensikten med dette balansere er å redusere utlånskostnaden for utlåner, siden utlåner kan investere kontantene som ligger i kompenserende bank konto og beholde noen av eller hele inntektene.

I tillegg, hva er en kompenserende balansequizlet? Kompenserende balanse : en spesifisert balansere (vanligvis noen % av komitébeløpet) en låntaker av et lån blir bedt om å oppbevare på en lavrente- eller ikke-rentebærende konto i banken. EN kompenserende balanse resulterer i at låntaker betaler en effektiv rente som er høyere enn oppgitt rente på gjelden.

Med tanke på dette, hva er en kompenserende balanse?

EN kompenserende balanse er et minimum balansere som må oppbevares på en bankkonto, som brukes til å dekke kostnadene en bank pådrar seg for å opprette et lån. Banken står fritt til å låne ut kompenserende balanse til andre låntakere og tjene på forskjeller mellom rentene.

Hvordan beregner du effektiv rente med kompenserende saldo?

Del det nominelle renter skyldes av tilgjengelig rektor til regne ut de effektiv rente av din kompenserende balanse avdragslån. Eksempel : Anta at rente på en kompenserende balanse lån har en rente på 5 prosent, en hovedstol på $100 000, og en kompenserende balanse på $5 000.

Anbefalt: