Hva er en viskøs konsistens?
Hva er en viskøs konsistens?

Video: Hva er en viskøs konsistens?

Video: Hva er en viskøs konsistens?
Video: Hva er EØS? 2024, Kan
Anonim

Definisjon av tyktflytende . 1: ha en tykk eller klissete konsistens : viscid tyktflytende sekreter tyktflytende maissirup. 2 teknisk: har eller karakterisert ved høy motstand mot strømning tyktflytende lava.

Når det gjelder dette, hva er forskjellen mellom konsistens og viskositet?

Som substantiv forskjellen mellom viskositet og konsistens er det viskositet er (utellelig) tilstanden til å være tyktflytende samtidig som konsistens er lokal sammenheng.

For det andre, hva betyr det når noe er tyktflytende? Viskøs betyr klissete, klissete og sirupsaktig. Så hvis noe er tyktflytende , du vil vanligvis ikke stikke fingrene i det - det gjelder både boogers og lønnesirup. Ikke helt fast og ikke helt flytende, det liker forskere å si tyktflytende ting flyter ikke så lett.

I tillegg, betyr viskositet tykkelse?

Den er ofte oppfattet som " tykkelse ", eller motstand mot å helle. Viskositet beskriver en væskes indre motstand mot strømning og kan betraktes som et mål på væskefriksjon. Altså vann er "tynn", har en lav viskositet , mens vegetabilsk olje er " tykk "ha en høy viskositet.

Hva er to vanlige stoffer som har en viskøs konsistens?

Væsker hvis molekyler er polare eller kan danne hydrogenbindinger, er vanligvis flere tyktflytende enn tilsvarende ikke-polare stoffer . Honning, for det meste glukose og fruktose (se bildet nedenfor) er et godt eksempel på en væske som skylder viskositet til hydrogenbinding. Væsker som inneholder lange molekyler er alltid svært tyktflytende.

Anbefalt: