Er målretting mot uinformerte forbrukere etisk?
Er målretting mot uinformerte forbrukere etisk?

Video: Er målretting mot uinformerte forbrukere etisk?

Video: Er målretting mot uinformerte forbrukere etisk?
Video: Läraren och klilmatforskaren Staffan Mörner om vikten av ett öppen diskussion om klimatfrågan 2024, Kan
Anonim

I rettet mot de uinformerte forbrukere , introduserer selskapet sitt merke til nye markeder. Imidlertid kan det virke uetisk til mål en informert forbruker gruppe. Dette er fordi det kan trenge inn i deres kulturelle tro og sosiale normer. Produktene passer kanskje ikke best til gruppen, og å introdusere dem til folk kan være feil.

Angående dette, er målrettet markedsføring etisk?

Reklame og markedsføring kan være etiske når den gir informasjon og overtaler med rasjonelle appeller. Etisk målmarkedsføring oppstår når bedrifter analyserer og undersøker forbrukere for å se hvilke predisponerte måter som kan få en person til å kjøpe et produkt.

Er markedsføring mot barn etisk? Etisk markedsføring er en måte å markedsføring til barn uten å skade dem (materialet skal være trygt, ikke kommunisere negative meldinger osv.). Det er 'ikke å gjøre skade'. Pedagogisk markedsføring annonseverdi til de markedsføring prosess - det er det markedsføring som ikke bare ikke skader, men det gagner faktisk barn.

Er selektiv markedsføring derfor uetisk?

Marked Publikum Selektiv markedsføring brukes til å motvirke etterspørsel fra såkalt uønsket marked sektorer eller frata dem rettighetene helt. Eksempler av uetisk marked ekskludering er tidligere industriholdninger til homo-, etniske minoritets- og pluss-size-markeder.

Er annonser rettet mot tenåringer effektive og etiske?

Mitt svar: De fleste reklame rettet mot tenåringer er effektive , men er vanligvis ikke det etiske . De fleste markedsførere har mange måter å samle informasjon om tenåringer forbruksvaner og hva som er viktigst å tenåringer.

Anbefalt: