Hva er meningen med BPO i kundesenter?
Hva er meningen med BPO i kundesenter?

Video: Hva er meningen med BPO i kundesenter?

Video: Hva er meningen med BPO i kundesenter?
Video: Video 936 Hva er god kundeservice? For alle som jobber på restaurant, butikk, hotell, resepsjon + 2024, Kan
Anonim

BPO er en forkortelse for Business Process Outsourcer. Dette er en tredjeparts tjenesteleverandør som håndterer alle operasjoner eller ansvar som et selskap ikke er i stand til eller ønsker å utføre internt. Callcenter tjenester er ofte satt ut til BPOer hvor agenter representerer flere selskaper i forskjellige virksomheter.

Ganske enkelt, hva står BPO for i kundesenteret?

Outsourcing av forretningsprosesser

Deretter er spørsmålet, hva er arbeidet til BPO? BPO refererer til Business ProcessOutsourcing . De BPO ledere er ment å overvåke mange oppgaver og arbeid i backoffice som inkluderer å hjelpe kunder eller klienter med fakturering eller kjøp eller hvis kunden ønsker å opprette en konto for et hvilket som helst produkt og mye mer.

På samme måte kan du spørre, hva er forskjellen mellom kundesenter og BPO?

Nøkkelen forskjell er en BPO Selskapet utfører backoffice-oppgaver for enhver virksomhet som kundestøtte eller regnskapsfunksjoner, mens en Call Center Selskapet håndterer bare telefon samtaler . BPO : Prosessen med å sette ut en spesifikk funksjon for enhver virksomhet til en tredjepart er BusinessProcessing Outsourcing.

Hva er de forskjellige typene BPO?

BPO er ofte delt i to hoveddeler typer av tjenester: back office og front office. Backoffice-tjenester inkluderer interne forretningsprosesser, for eksempel fakturering eller kjøp.

Anbefalt: