Hva er den langsiktige trendveksten?
Hva er den langsiktige trendveksten?

Video: Hva er den langsiktige trendveksten?

Video: Hva er den langsiktige trendveksten?
Video: Economic Growth and LRAS- Macro Topic 5.6 2024, Kan
Anonim

De langsiktig trendvekst er gjennomsnittlig bærekraftig vurdere av økonomisk vekst over en tidsperiode. Det kan også betegnes som det "underliggende". trendrate av økonomisk vekst 'Den langsiktig trendrate er bestemt av vekst i produksjonskapasitet (AS).

Følgelig, hva er trendvekst?

De trendvekst er det langsiktige gjennomsnittet vurdere for et land over en periode av tid. Måling av trend krever en langsiktig serie av data for å identifisere de ulike stadiene av den økonomiske syklusen og deretter beregne gjennomsnitt vekstrater fra topp til topp eller bunn til bunn.

Man kan også spørre seg hvorfor den langsiktige vekstraten er viktig? Når et samfunn fokuserer på menneskelig kapital og i sin tur arbeidernes produktivitet lang - løpe økonomisk vekst vil være stødig. Økonomiske bidrag til utdanning, helse og arbeiderproduktivitet påvirker fremtidige generasjoner ved å sikre at de vil være mer avanserte og effektive enn dagens generasjon.

På samme måte spør folk, hvordan finner du trendveksten?

Del endringen i størrelse med originalstørrelsen for å finne vekst trend uttrykt som en desimal. I dette eksemplet deler du 1 000 med 15 000 for å få 0,0667. Multipliser forrige trinns resultat med 100 for å konvertere fra a vurdere til en prosentdel.

Hva er forskjellen mellom trend og faktisk vekst?

Faktisk vekst er prosenten økning i a landets reelle BNP, og det måles vanligvis årlig. Det langsiktige trend i vekst rater er den langsiktige utvidelsen av det produktive potensialet til en økonomi. Det er forårsaket av økninger i AS.

Anbefalt: