Hvordan styrker jeg mørtelblandingen min?
Hvordan styrker jeg mørtelblandingen min?

Video: Hvordan styrker jeg mørtelblandingen min?

Video: Hvordan styrker jeg mørtelblandingen min?
Video: CEMENT MORTAR MIX RATIO AND ITS APPLICATION |#LCETED #mixratio 2024, Kan
Anonim

Legg til murverket sement , kalk og sand i passende mengder til din blande beholder, og legg deretter vann på toppen av de tørre ingrediensene. Brett sammen mørtelblanding fra bunnen ned i vannet, når blande for hånd. Beholde blande til vannet er blandet i. Tilsett deretter mer vann og behold blande.

Dessuten, hvordan gjør du mørtelblandingen sterkere?

Vurder å bruke kalk som tilsetningsstoff. Hvis du velger å legge til lime til din blande , må du også legge til mer sand for å balansere forholdet noe, noe som resulterer i en sterkere , mer bundet mørtel . Et passende forhold hvis du vil bruke kalk vil være seks deler sand til to deler kalk til en del av sement.

Deretter er spørsmålet, hva er sterkere sement eller mørtel? Betong er en blanding av vann, sement , sand akkurat som mørtel . Men betong har også grus og andre grove tilslag som gjør det sterkere og mer holdbar. Mørtel , som er en blanding av vann, sement , og sand, har en høyere vann-til sement forhold enn betong.

Folk spør også, hva er forholdet mellom mørtelblanding?

For en standard mørtelblanding dette normalt på en forhold basis (vanligvis rundt 3 eller 4 deler byggesand til 1 del sement ) anbefalinger varierer – men du vil ikke ha det blanding å være for våt eller for tørr.

Hva skjer hvis du tilsetter for mye vann i betongen?

Når det er for mye vann i betong , er det større krymping med mulighet for flere sprekker og redusert trykkfasthet. Som en generell regel reduserer hver ekstra tomme nedgang styrken med omtrent 500 psi.

Anbefalt: