Hva er definisjonen på ressursplanlegging?
Hva er definisjonen på ressursplanlegging?

Video: Hva er definisjonen på ressursplanlegging?

Video: Hva er definisjonen på ressursplanlegging?
Video: Hva er definisjonen på et hull? 2024, April
Anonim

Ressursplanlegging er handlingen med å tildele og utnytte ressurser (mennesker, maskiner, verktøy, rom osv.) for å oppnå maksimal effektivitet av disse ressurser . Det er den offisielle definisjon av ressursplanlegging.

Når du tar dette i betraktning, hva mener du med ressursplanlegging?

Ressursplanlegging viser til strategi for planmessig og fornuftig utnyttelse av ressurser . Ressursplanlegging er avgjørende for en bærekraftig eksistens av alle former for liv. Dette viser at ressursplanlegging er nødvendig på nasjonalt, regionalt, statlig og lokalt nivå for en balansert utvikling av et land.

På samme måte, hva er ressursplanlegging og hvorfor trenger vi det? Det er viktig å ha ressursplanlegging på grunn av følgende årsaker: Det hjelper å identifisere de forskjellige ressurser tilstede i ulike regioner av landet. Det hjelper til med å bevare forskjellige ikke-fornybare/slukkbare ressurser . Det hjelper med å redusere sløsing med ressurser.

Hva er på denne måten ressursplanlegging med enkle ord?

Ressursplanlegging refererer til prosessen med å allokere folk til prosjekter og bryte ned oppgaver i forhold til hverandre. Det tar hensyn til tilgjengelighetsstatuser for individ ressurser , samt deres utnyttelsesnivåer.

Hva er prosessen med ressursplanlegging?

Svar: Ressursplanlegging er et kompleks prosess . Det innebærer følgende prosess : Identifikasjon og inventar av ressurser på tvers av regionene i landet: Det innebærer kartlegging, kartlegging, kvalitativ og kvantitativ estimering og måling av ressurser.

Anbefalt: