Kan du varme UHT-melk?
Kan du varme UHT-melk?

Video: Kan du varme UHT-melk?

Video: Kan du varme UHT-melk?
Video: Хашлама в казане на костре! Многовековой рецепт от Шефа! 2024, September
Anonim

De UHT er en type melk som er bakteriefri og gjør trenger ikke koking. Man kan konsumere melk direkte uten varme den opp . Man kan også varm den , men ikke varme den opp , før forbruk. Når tetrapakken er åpen, den må avkjøles og konsumeres innen to dager.

Med tanke på dette, er UHT-melk dårlig for deg?

«Økologisk og UHT melk er ikke dårlig for deg , og drikker alle typer melk har mange Helse fordeler. Men for å få samme mengde jod som i en halvliter konvensjonell pasteurisert melk , du ville trenge å drikke rundt en ekstra halvliter organisk eller UHT-melk .”

For det andre, hva står UHT for i melk? Ultrahøy temperatur behandling (UHT), ultravarmebehandling , eller ultrapasteurisering er en matforedlingsteknologi som steriliserer flytende mat, hovedsakelig melk, ved å varme den opp til over 135 °C (275 °F) – temperaturen som kreves for å drepe sporer i melk – i 2 til 5 sekunder.

Foruten ovenfor, er UHT-melk like god som fersk melk?

Ultravarmebehandlet melk varmes opp til temperaturer på opptil 150 °C i flere sekunder for å ødelegge mikrober og deaktivere enzymer som ødelegger melk . Ernæringsmessig, UHT-melk er litt dårligere enn fersk pasteurisert melk ; den inneholder rundt en tredjedel mindre jod, og kvaliteten på proteinet forringes under lagring.

Hvordan holder UHT-melk seg frisk?

Ultrahøy temperatur ( UHT ) melk . Oppvarmet til minst 135ºC (275ºF) i to til fire sekunder og lagret i spesiell emballasje, UHT-melk kan vare i seks måneder ved omgivelsestemperatur hvis den er uåpnet. Når den er åpnet, bør den oppbevares i kjøleskap og behandles som fersk melk.

Anbefalt: