Hvorfor knirker høye bygninger?
Hvorfor knirker høye bygninger?

Video: Hvorfor knirker høye bygninger?

Video: Hvorfor knirker høye bygninger?
Video: Knirkende trægulve? Det kan du selv gøre noget ved 2024, Kan
Anonim

Høye bygninger , omtrent som høy trær, svaier i vindforhold. Dette genererer områder med lavt trykk på motsatt side av bygning , som skaper en sugeeffekt som forårsaker bygning å svaie. Og når det bygning svaier, det knirker . Noen bygninger kan generere knirkende lyder opp til 70 desibel (dB).

Tilsvarende, hvorfor svaier høye bygninger?

I tillegg til den vertikale tyngdekraften, skyskrapere må også håndtere den horisontale vindkraften. Mest skyskrapere kan enkelt bevege seg flere fot i begge retninger, som en svaiende tre, uten å skade deres strukturelle integritet. Til høyere skyskrapere , tettere forbindelser ikke egentlig gjøre Trikset.

På samme måte, er høye bygninger trygge? Skyskrapere kan representere høyden av luksus og gi en forbløffende utsikt, men de er likevel dødsfeller. Bortsett fra at de ikke er det, faktisk. Det er takket være forferdelige jordskjelv i Japan og San Francisco at i ethvert jordskjelv i dag er 25. etasje i en moderne skyskraper et av de tryggeste stedene å være.

I tillegg gjør høye bygninger det mer vind?

Vindtunneleffekten kan merkes flyte mellom to høye bygninger likeså, slik tilfellet er med de to bolighusene. Den tettere nærheten skaper et mindre rom for vind å reise. Derfor synker lufttrykket, noe som får vinden til å bevege seg raskere og sirkle mellom de to bygninger.

Hva er farene med en svaiende skyskraper?

Hvis du jobber på et kontor høyhus gjør deg sliten og gretten, er det kanskje ikke bare jobben din som har skylden. Skyskrapere kan utløse reisesyke, søvnighet og depresjon fordi de svaie litt i vinden, mener eksperter, og lanserer en studie på 7 millioner pund for å måle virkningen og finne ut hvordan man kan forhindre den.

Anbefalt: