Hva er forskjellen mellom avskoging og ørkenspredning?
Hva er forskjellen mellom avskoging og ørkenspredning?

Video: Hva er forskjellen mellom avskoging og ørkenspredning?

Video: Hva er forskjellen mellom avskoging og ørkenspredning?
Video: Nedbør og vind (fra vær og klima -kapittelet) - repetisjonsvideo 2024, Kan
Anonim

avskoging = hogst av trær i stor skala på grunn av det forårsaker jorderosjon. ørkenspredning = en prosess der fruktbart land blir ørken, typisk som et resultat av tørke, avskoging etc.

Videre, hvordan er ørkenspredning forskjellig fra avskoging?

Hvis trær fjernes, kan området bli mye varmere og tørrere, noe som kan resultere i ørkenspredning , som er en transformasjon av en gang fruktbart land til ørken. Avskoging og ørkenspredning har mange skadelige effekter på miljøet, men en av de mest ødeleggende konsekvensene er tap av biologisk mangfold.

Vet også hvordan avskoging bidrar til ørkenspredning? Forklaring: Avskoging fjerner trærne som holder jorden sammen med røttene. Fjerning av trærne etterlater jorda bar for vind og andre elementer som fører til ørkenspredning siden den øverste jorda blåses bort, tørkes ut eller vaskes bort av regn.

Følgelig, hva er forskjellen mellom avskoging og gjenplanting?

Avskoging betyr hogst av trær i stor skala. Reskoging betyr planting av trær i stor skala. Det øker antallet trær.

Hva er den beste løsningen for å løse problemene forårsaket av avskoging og ørkenspredning?

Fordi vegetasjonstap er det primære årsaken av ørkenspredning , siden planter spiller en stor rolle i å holde på vann og berike jorda, er skogplantingsprogrammer blant de mest effektive løsninger . Det er mye pedagogisk arbeid som skal gjøres med lokalbefolkningen om farene ved avskoging og hvordan du kan dempe det.

Anbefalt: