Innholdsfortegnelse:

Hva er rollen til distribusjonsledelse i markedsføringsmiksen?
Hva er rollen til distribusjonsledelse i markedsføringsmiksen?

Video: Hva er rollen til distribusjonsledelse i markedsføringsmiksen?

Video: Hva er rollen til distribusjonsledelse i markedsføringsmiksen?
Video: The Marketing Mix - Product distribution 2024, April
Anonim

Distribusjonsledelse refererer til prosessen med å overvåke bevegelsen av varer fra leverandør eller produsent til salgssted. Distribusjonsledelse er en viktig del av konjunktursyklusen for distributører og grossister. Fortjenestemarginene til bedrifter avhenger av hvor raskt de kan omsette varene sine.

Ganske enkelt, hva er rollen til distribusjon i markedsføring?

De doble funksjonene til kanalene Akkurat som med de andre elementene i firmaets markedsføring program, fordeling aktiviteter iverksettes for å lette utvekslingen mellom markedsførere og forbrukere. Den første ringte sentralen funksjon , innebærer salg av produktet til de ulike medlemmene av kanalen til fordeling.

På samme måte, hva er distribusjon i markedsføringsmiksen? Fordeling (eller sted) er ett av de fire elementene i markedsføringsmiks . Fordeling er prosessen med å gjøre et produkt eller en tjeneste tilgjengelig for forbrukeren eller bedriftsbrukeren som trenger det. Dette kan gjøres direkte av produsenten eller tjenesteleverandøren, eller ved å bruke indirekte kanaler med distributører eller mellommenn.

Følgelig, hvorfor er distribusjon viktig i markedsføringsmiksen?

Kanaler av fordeling for et produkt den veien som tittelen tar til varer de er fra produsentene til de endelige forbrukerne. Det er veldig viktig fordi produktet på ett sted mens forbruket spredte seg på mange steder. Så det er et stort gap mellom produsenter og forbrukere.

Hva er de 4 distribusjonskanalene?

Det er i hovedsak fire typer markedsføringskanaler:

  • Direktesalg;
  • Salg gjennom mellommenn;
  • Dobbel distribusjon; og.
  • Omvendte kanaler.

Anbefalt: