Hva er en innkjøpsmatrise?
Hva er en innkjøpsmatrise?

Video: Hva er en innkjøpsmatrise?

Video: Hva er en innkjøpsmatrise?
Video: Hva er refleksjon 2024, April
Anonim

Kraljic Matrise er en metode for å klassifisere og analysere innkjøp portefølje for å veilede et selskaps innkjøp strategi.

På samme måte kan du spørre hva Kraljic-matrisen brukes til?

I 1983, Peter Kraljic opprettet en matrise kalt Kraljic porteføljeinnkjøp modell det kan være brukt å analysere innkjøpsporteføljen til et selskap. Dette matrise hjelper en bedrift med å få innsikt i innkjøpsavdelingens arbeidsmetoder og hvordan de bruker tiden sin på ulike produkter.

Videre, hva er en leverandørmatrise? Et av kjerneverktøyene i driftsmodellarbeid er en leverandørmatrise . De matrise hjelper med å avklare hvorfor noen aktiviteter gjøres i huset og andre er underleverandør eller kjøpt inn. Den identifiserer også disse leverandører som organisasjonen må ha et nøye utformet samarbeid med.

Herav, hva er en innflytelsesvare?

Definisjon: Utnytt elementer er produkter som representerer en høy prosentandel av fortjenesten til kjøperen og det er mange leverandører tilgjengelig.

Hva er en innkjøpsmodell?

Innkjøp Strukturer/ Modeller Definisjon Innkjøp av modeller /strukturer beskriver utformingen av innkjøp avdelingen eller dens funksjon og måten den er knyttet til, og konfigurert innenfor, den bredere organisasjonsdesignen og virksomheten modell.

Anbefalt: