Innholdsfortegnelse:

Hva er de 5 kjernejobbdimensjonene?
Hva er de 5 kjernejobbdimensjonene?

Video: Hva er de 5 kjernejobbdimensjonene?

Video: Hva er de 5 kjernejobbdimensjonene?
Video: Ketnet - D5R - De week van Amber - Aflevering 1 2024, Kan
Anonim

Det er fem kjernejobbdimensjoner : ferdighetsvariasjon, oppgaveidentitet, oppgavens betydning, autonomi og jobb tilbakemelding (PSU WC, 2015a, L. 10). Antall forskjellige ferdigheter en spesifikk jobb krever.

På denne måten, hva er de 5 kjernefunksjonene i jobben?

Teorien sier at det er fem kjernefunksjoner for jobben:

  • Ferdighet variasjon.
  • Oppgaveidentitet.
  • Oppgavens betydning.
  • Autonomi.
  • Tilbakemelding.

I tillegg, hva er jobbdimensjoner? hovedkompetanseområder, personlighetstrekk eller holdninger som ambisjoner, oppmerksomhet på detaljer eller mellommenneskelige ferdigheter. JOBB-DIMENSJONER : " Jobbdimensjoner er de overordnede kategoriene som definerer naturen til en bestemt jobb ."

Foruten dette, hva er kjernejobbdimensjonene i jobbkarakteristikamodellen?

Det står at det er fem kjernefunksjoner i jobben (variasjon av ferdigheter, oppgave identitet, oppgave betydning, autonomi og tilbakemelding) som påvirker tre kritiske psykologiske tilstander (opplevd meningsfullhet, opplevd ansvar for resultater og kunnskap om de faktiske resultatene), som igjen påvirker arbeidsresultatene

Hva er Hackman-modellen?

Hackman & Oldhams jobbegenskaper modell er basert på troen på at OPPGAVEN i seg selv er nøkkelen til ansattes motivasjon. Jobbberikelse og jobbrotasjon er de to måtene å legge til variasjon og utfordring. Deres modell argumenterer for at det er mulig å designe jobber som øker medarbeidernes motivasjon.

Anbefalt: