Hva er forskjellen mellom en intern kunde og en ekstern kunde?
Hva er forskjellen mellom en intern kunde og en ekstern kunde?

Video: Hva er forskjellen mellom en intern kunde og en ekstern kunde?

Video: Hva er forskjellen mellom en intern kunde og en ekstern kunde?
Video: Hva er forskjellen mellom production og management? 2024, April
Anonim

An intern kunde er noen som har tilknytning til bedriften din, selv om personen kanskje kjøper produktet eller ikke. Interne kunder trenger ikke være direkte innvendig til selskapet. Du kan for eksempel samarbeide med andre selskaper for å levere produktet ditt til sluttbrukeren ekstern kunde.

Bare så, hva er en intern kunde og en ekstern kunde?

Eksterne kunder er de som ser på bedriften din hovedsakelig som en leverandør av noe de kjøper. Interne kunder delta i virksomheten din ved å faktisk være en del av den.

For det andre, hvorfor er interne og eksterne kunder viktige? Virksomheten med å sikre eksterne kunder genererer inntekter og er avgjørende for suksessen og overlevelsen til en organisasjon. For å produsere glad eksterne kunder (de som kjøper våre produkter og tjenester,) det er viktig å bygge godt kunde tilfredshet og rapport med vår interne kunder.

Med tanke på dette, hva er et eksempel på en ekstern kunde?

Han/hun er en kunde som kjøper et selskaps produkter eller tjenester, men ikke er ansatt eller del av organisasjonen. Til eksempel , en person som går til en butikk og kjøper varer, besøkende som besøker attraksjonene, gjestene som bor på hotell, spisestedene som spiser på restauranter er eksterne kunder.

Hvem er eksterne kunder til en organisasjon?

De ekstern kunde er noen som signerer en sjekk, betaler arbeidsgiveren vår, og til slutt gjør lønnsslippen vår mulig. Eksterne kunder har valg, og hvis de ikke liker produktet eller tjenesten, kan de ta virksomheten andre steder. Anintern kunde eller intern tjenesteleverandør kan være hvem som helst i organisasjon.

Anbefalt: