Hva er industriarbeiderklassen?
Hva er industriarbeiderklassen?

Video: Hva er industriarbeiderklassen?

Video: Hva er industriarbeiderklassen?
Video: Litteraturhistorie, del 6 - De siste periodene 2024, Kan
Anonim

pro·le·tar·i·at. (prō'lĭ-târ'ē-ĭt) 1. a. De klasse av industriell lønnstakere som verken besitter kapital eller produksjonsmidler må tjene til livets opphold ved å selge arbeidskraften sin.

Tilsvarende, hva var den industrielle middelklassen?

De Industriell Revolusjonen gjorde drastiske endringer i enkeltpersoners liv. To klasser som hadde nytte av det var " midten " og "øvre" klasser . Disse to klasser var sammensatt av mennesker som hadde rikdom og suksess. De middelklasse var sammensatt av forretningsmenn og andre fagfolk.

I tillegg, hvilke jobber regnes som arbeiderklasse? Noen eksempler på typiske arbeidsplasser av arbeiderklassen kan være: snekker, vaktmester, elektriker, kasserer, gatekjøkkenarbeider, hushjelp, barnepike. Midten klassejobber er vanligvis "hvit krage" arbeidsplasser , vanligvis trenger eller forventer en form for grad eller omfattende erfaring.

På denne måten, hvordan definerer du arbeiderklassen?

De arbeiderklassen eller arbeiderklasser er gruppen mennesker i et samfunn som ikke eier mye eiendom, som har lav sosial status, og som gjør jobber som innebærer å bruke fysiske ferdigheter i stedet for intellektuelle ferdigheter. En fjerdedel av arbeiderklassen stemte på ham.

Var den industrielle revolusjonen bra eller dårlig for arbeiderklassen?

Det forbedret også transport, kommunikasjon og banktjenester. De Industrielle revolusjon forbedret levestandarden for folk flest, men resulterte i tragiske levemåter og jobber betingelsene for arbeiderklassen . I løpet av Industrielle revolusjon , begynte folk å migrere til byene for en bedre liv.

Anbefalt: