Hva er fordelen med lukkede stomata når det er mangel på vann?
Hva er fordelen med lukkede stomata når det er mangel på vann?

Video: Hva er fordelen med lukkede stomata når det er mangel på vann?

Video: Hva er fordelen med lukkede stomata når det er mangel på vann?
Video: Одним словом, Фрида полнейшая ► 17 Прохождение Dark Souls 3 2024, Kan
Anonim

De fordel av en lukkede stomata til en plante med vann i mangelvare er at det vil spare vann . De vann vil kunne lagres for senere bruk i anlegget. Imidlertid en ulempe til dette er at karbondioksidet heller ikke vil kunne frigjøres. Dette bygger opp karbondioksid i anlegget.

Videre, hva er fordelen med å lukke stomata?

Stomata la en plante ta opp karbondioksid, som er nødvendig for fotosyntese. De bidrar også til å redusere vanntap ved lukking når forholdene er varme eller tørre.

På samme måte, hvorfor trengte du å beregne vanntapet hver dag? hvorfor måtte du beregne prosentandelen av vanntap hver dag i stedet for å tegne den totale mengden av vann tapt hver dag ? Du nødvendig for å tegne prosenten vanntap hver dag i stedet av totalt beløp på vanntap hver dag fordi de opprinnelige planene kunne vært forskjellige masser i begynnelse.

Vet også, hvilken effekt hadde vaselin på transpirasjonen?

Å dekke undersiden av bladene med vaselin vil blokkere stomata og forhindre fordampning av vann fra bladet.

Hvordan forhindrer neglebåndet vanntap?

Å redusere vanntap bladet er belagt med en voksaktig kutikula å stoppe vann damp som slipper ut gjennom epidermis. Blader har vanligvis færre stomata på toppoverflaten for å redusere dette vanntap . Blader er tilpasset for å utføre sin funksjon, f.eks. har de en stor overflate for å absorbere sollys.

Anbefalt: