Hva er vertikal kommunikasjon?
Hva er vertikal kommunikasjon?

Video: Hva er vertikal kommunikasjon?

Video: Hva er vertikal kommunikasjon?
Video: Innledning kommunikasjon 2024, Kan
Anonim

Vertikal kommunikasjon er den kommunikasjon hvor informasjon eller meldinger flyter mellom eller blant organisasjonens underordnede og overordnede. I følge Bovee og hans medarbeidere, Vertikal kommunikasjon er en flyt av informasjon opp og ned i organisasjonens hierarki.»

Hva er et eksempel på vertikal kommunikasjon?

Til eksempel du jobber på et hustak, skifter noen fliser. Du lar en flis falle ned, og dessverre får noen der nede den nesten på hodet. De roper noen fornærmelser til deg nedenfra, og du sier at du er så lei deg. Det er det vertikalkommunikasjon.

På samme måte, hva er vertikal nedadgående kommunikasjon? Kommunikasjon nedover oppstår når informasjon og meldinger flyter ned gjennom en organisasjons formelle kommandokjede eller hierarkiske struktur. Med andre ord starter meldinger og bestillinger på de øvre nivåene i organisasjonshierarkiet og beveger seg ned mot de nederste nivåene.

På samme måte, hva er vertikal og horisontal kommunikasjon?

Forskjeller mellom horisontal og vertikalkommunikasjon . Betydning: Når informasjon flyter mellom personer som har samme stilling i organisasjonen, kalles det horisontal kommunikasjon . Når kommunikasjon forekommer mellom overordnede og underordnede, kalles det vertikalkommunikasjon.

Hva er et eksempel på horisontal kommunikasjon?

Horisontal kommunikasjon , også kalt lateral kommunikasjon , innebærer flyt av meldinger mellom individer og grupper på samme nivå i en organisasjon. Kommunikasjon innenfor et team er en eksempel av horisontal kommunikasjon ; medlemmer koordinerer oppgaver, samarbeider og løser konflikter.

Anbefalt: