Hvor mange år tar det å doble folketallet?
Hvor mange år tar det å doble folketallet?

Video: Hvor mange år tar det å doble folketallet?

Video: Hvor mange år tar det å doble folketallet?
Video: The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy 2024, Kan
Anonim

Dobling tid

Denne ligningen viser at det tar ca 63 år til dobbelt verdens befolkning . Hvis denne spådommen blir bekreftet, der vil være 14 milliarder mennesker på jorden i 2074 (basert på 2011 befolkning på 7 milliarder).

På samme måte kan man spørre seg, hvor mange år vil det ta før en befolkning fordobles hvis veksten er 1 %?

Det fungerer også omvendt: del 70 med de doble tiden å finne vekstraten . Hvis du hører at U. S. befolkning Er på grunn av dobbelt i 70 år , du vet det det er øker kl 1 % per år (70/70= 1 ).

For det andre, hva er befolkningsdoblingstid? De doblingstid er tid det tar for en befolkning å doble i størrelse/verdi. Det brukes på befolkning vekst, inflasjon, ressursutvinning, forbruk av varer, renters rente, volumet av ondartede svulster og mange andre ting som har en tendens til å vokse over tid.

Følgelig, hvor ofte dobles jordens befolkning?

Eksponentiell vekst av verdens befolkning Det tok 127 år verdens befolkning til dobbelt fra én milliard til to. Derimot tok det bare 47 år, fra 1927 til 1974, å dobbelt fra to milliarder til fire. Siden 1960, verdens befolkning har vokst med rundt én milliard hvert 13. år.

Hvor raskt øker folketallet?

Vekst Rate Gjeldende gjennomsnitt befolkningsøkning er anslått til 81 millioner mennesker per år. Årlig vekst rate nådde sitt høydepunkt på slutten av 1960-tallet, da den var på rundt 2%. Satsen på øke har nesten halvert siden den gang, og vil fortsetter å avta i årene som kommer.

Anbefalt: