Innholdsfortegnelse:

Hva er et regnskapsperiodebegrep?
Hva er et regnskapsperiodebegrep?

Video: Hva er et regnskapsperiodebegrep?

Video: Hva er et regnskapsperiodebegrep?
Video: Hva er en reskontro i regnskapet? 2024, Kan
Anonim

An regnskapsperiode er tidsrommet som dekkes av et sett med regnskap. Dette periode definerer tidsrommet som forretningstransaksjoner akkumuleres i regnskapet, og er nødvendig av investorer slik at de kan sammenligne resultatene av påfølgende tid perioder.

På samme måte spør folk, hva er regnskapsperiode med eksempel?

Definisjon av Regnskapsperiode An regnskapsperiode er den periode tiden dekket av et selskaps regnskap. Til eksempel , kan et selskap ha et regnskapsår fra 1. juli til og med følgende 30. juni. Det er kvartalsvis regnskapsperioder vil være 1. juli til 30. september osv.

På samme måte, hvorfor er regnskapsperioden viktig? De regnskapsperiode er nyttig i investering fordi potensielle aksjonærer analyserer et selskaps resultater gjennom regnskapet som er basert på en fast regnskapsperiode.

Herav, hva er kostnadskonsept i regnskap?

De koste prinsippet er et regnskap prinsippet som krever at eiendeler, forpliktelser og egenkapitalinvesteringer skal registreres på regnskapsposter til deres opprinnelige koste . De koste Prinsippet er også kjent som det historiske koste prinsippet og det historiske kostnadskonsept.

Hva er typene regnskapsperioder?

Det er to typer regnskapsperioder:

  • Kalenderår - regnskapsperioden begynner 1. januar og slutter 31. desember samme år.
  • Regnskapsår - regnskapsperioden begynner på den første dagen i en annen måned enn januar.

Anbefalt: