Hvordan påvirker invasive arter det biologiske mangfoldet?
Hvordan påvirker invasive arter det biologiske mangfoldet?

Video: Hvordan påvirker invasive arter det biologiske mangfoldet?

Video: Hvordan påvirker invasive arter det biologiske mangfoldet?
Video: Invasive arter i haveaffaldet 2024, Kan
Anonim

Faktisk, introduserte arter anses som en større trussel mot innfødte biologisk mangfold enn forurensning, høsting og sykdom til sammen. Invasive arter true biologisk mangfold ved (1) å forårsake sykdom, (2) opptre som rovdyr eller parasitter, (3) opptre som konkurrenter, (4) endre habitat, eller (5) hybridisere med lokale arter.

Med tanke på dette, hvordan påvirker invasive arter økosystemet?

Invasive arter årsaken skade til dyrelivet på mange måter. Når en ny og aggressiv arter er introdusert inn i en økosystem , den kan ikke ha noen naturlige rovdyr eller kontroller. Innfødt dyreliv har kanskje ikke utviklet forsvar mot inntrengeren, eller de er kanskje ikke i stand til å konkurrere med en arter som ikke har rovdyr.

Foruten ovenfor, hvordan endrer invasive arter mangfoldsindeksen? En økning i antall invasive arter fører til en nedgang i mangfoldsindeks . Dette arter kan endre næringsnettet i et økosystem ved å eliminere de lokale matkildene og ikke etterlate mat til faunaen.

Tilsvarende øker invasive arter det biologiske mangfoldet?

Invasiv planter kan senke biologisk mangfold så mye at de skaper et monotypisk fellesskap (hvor invasive arter er den eneste planten som vokser). Utover de økologiske tapene og problemene som oppstår fra de negative endringene forårsaket av ikke-innfødte invasive arter , det er også et sosialt tap.

Hva er virkningen av invasjon av fremmede arter på det biologiske mangfoldet?

De negative effektene av invasive fremmede arter på biologisk mangfold kan forsterkes av klimaendringer, Ødeleggelse av habitat og forurensning. Isolerte økosystemer som øyer er spesielt berørt. Tap av biologisk mangfold vil få store konsekvenser for menneskers velvære.

Anbefalt: