Innholdsfortegnelse:

Hva er handelsblokker i internasjonal virksomhet?
Hva er handelsblokker i internasjonal virksomhet?

Video: Hva er handelsblokker i internasjonal virksomhet?

Video: Hva er handelsblokker i internasjonal virksomhet?
Video: Episode 38: Trade Blocs 2024, Kan
Anonim

EN handelsblokk er en type mellomstatlig avtale, ofte en del av en regional mellomstatlig organisasjon, der regionale barrierer for Internasjonal handel , (tollsatser og ikke-tollmessige barrierer) reduseres eller elimineres blant deltakerstatene, slik at de kan handel med hverandre så lett som mulig.

Folk spør også, hva er handelsblokk i internasjonal virksomhet?

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi. EN handelsblokk er en type mellomstatlig avtale, ofte en del av en regional mellomstatlig organisasjon, der barrierer for handel (tariffer og andre) reduseres eller elimineres blant deltakerstatene.

I tillegg, hva er eksempler på handelsblokker? Den mest kjente eksempler av major handelsblokker sett rundt om i verden i dag inkluderer North American Free Handel Avtale (NAFTA), Association of Southeast Asian Nations (ASEAN), Den europeiske union (EU), Southern Common Market (MERCOSUR) og Southern African Development Community (SADC).

På samme måte spør folk, hva er rollen til handelsblokker på internasjonal handel?

Handelsblokker er vanligvis grupper av land i bestemte regioner som administrerer og promoterer handel aktiviteter. Handelsblokker føre til handel liberalisering (frigjøring av handel fra proteksjonistiske tiltak) og handel opprettelse mellom medlemmer, siden de behandles gunstig i forhold til ikke-medlemmer.

Hva er de fire typene handelsblokker?

Det finnes ulike typer handelsblokker avhengig av nivåene på forpliktelsene og ordningen mellom medlemmene

  • Foretrukne handelsområder. Preferansehandelsområder har det laveste nivået av forpliktelse til reduksjon av handelsbarrierer.
  • Frihandelsområde.
  • Tollunion.
  • Felles marked.
  • Økonomisk union.
  • Full integrasjon.

Anbefalt: