Hvilken innflytelse hadde Alfred T Mahan på amerikansk imperialisme?
Hvilken innflytelse hadde Alfred T Mahan på amerikansk imperialisme?

Video: Hvilken innflytelse hadde Alfred T Mahan på amerikansk imperialisme?

Video: Hvilken innflytelse hadde Alfred T Mahan på amerikansk imperialisme?
Video: American Imperialism: Crash Course US History #28 2024, April
Anonim

I 1890 publiserte kaptein Alfred Thayer Mahan, en foreleser i marinehistorie og presidenten for United States Naval War College, The Influence of Sea Makt upon History, 1660–1783, en revolusjonerende analyse av betydningen av marine makt som en faktor i fremveksten av det britiske imperiet.

På samme måte spørs det hvordan Alfred T Mahan påvirket den amerikanske imperialismen?

De Innflytelse of Sea Power upon History dukket opp i 1890 og The Innflytelse av Sea Power på den franske revolusjonen og imperiet i 1892. Disse verkene laget Alfred Thayer Mahan en av de ledende talsmenn for alderen på imperialisme . Alfred Thayer Mahan hevdet også at moderne marine trengte reparasjons- og kullstasjoner.

Man kan også spørre hva Alfred Thayer Mahan anbefalte med hensyn til det amerikanske militæret? Ved å argumentere for at sjømakt - styrken til en nasjons marine - var nøkkelen til sterk utenrikspolitikk, Alfred Thayer Mahan formet amerikansk militær planlegging og bidro til å utløse et verdensomspennende sjøkappløp på slutten av 1800- og begynnelsen av 1900-tallet.

Deretter kan man også spørre seg, hva trodde Alfred Thayer Mahan om imperialismen?

Som et resultat begynte vi å oppsøke utenlandske markeder. Det var en utbredt tro at USA trengte skip, ikke for å føre krig, men for å beskytte sine rettigheter og prestisje (nasjonalistisk stolthet). Alfred Thayer Mahan (1840-1914) var en marinestrateg, historiker og ledende talsmann for en mektig amerikansk marine.

Hva argumenterte Alfred T Mahan i The Influence of Sea Power upon History?

Alfred Thayers Mahan's De Innflytelse av sjømakt på historien var et tobindsverk som argumenterte at sjøkraft var nøkkelen til militær og økonomisk ekspansjon. Utgitt i 1890 og 1892, boken var en umiddelbar klassiker som viste seg å være svært innflytelsesrik i både amerikanske og utenlandske kretser.

Anbefalt: