Er 1 tredjedel større enn en halv?
Er 1 tredjedel større enn en halv?

Video: Er 1 tredjedel større enn en halv?

Video: Er 1 tredjedel større enn en halv?
Video: Path to Progress | FM Broadcast (E5) | Nike 2024, Kan
Anonim

Svar og forklaring:

Nei, en - tredje er IKKE mer enn én - halv . En - halv er mer enn én - tredje . Fordi de to brøkene, 1 / 3 og 1/2 , har samme teller(husk, Bare så, hva er mer 1 2 eller 1 3 eller mindre?

Brøker er en del av hverdagen, og de brukes også i vitenskapen. En brøk med samme teller (tall øverst) som en annen, men med en mindre nevneren (tall nederst) er en større Nummer. For eksempel 1/2 er større enn 1/3 som er større enn 1/4 osv.

Deretter er spørsmålet, hvordan vet du om brøker er større eller mindre? Hvis nevnerne er de samme, da brøkdel med større telleren er større brøkdel . De brøkdel med mindre numeratoris mindre brøkdel . Og, som nevnt ovenfor, hvis tellerne er like, den brøk er likeverdige. Bruk for å sammenligne de to brøk og.

På samme måte kan man spørre seg, hva er forskjellen mellom en halv og en tredjedel?

Hvis hele er delt i to like deler, deler hver en halv . En halv oppnås ved å dele en hel (1) med 2. Hvis helheten er delt i tre like deler, er hver del en tredje . En tredje oppnås ved å dele en hele (1) med 3.

Hvilken brøk er større 3 4 eller 1 2?

Som du så, hvis to eller mer brøk har samme nevner, kan du sammenligne dem ved å se på tellerne deres. Som du kan se nedenfor, 3 / 4 er større enn 1 / 4 . De større telleren, den større de brøkdel.

Anbefalt: