Hva vil det si å avskrive kundefordringer?
Hva vil det si å avskrive kundefordringer?

Video: Hva vil det si å avskrive kundefordringer?

Video: Hva vil det si å avskrive kundefordringer?
Video: Avskrivning 2 2024, Kan
Anonim

Definisjon av Skrive - av av en dårlig Regnskap

De skrive - av av en dårlig regnskap refererer vanligvis til å eliminere en kundefordringer på grunn av kundens manglende evne til å betale det skyldige beløpet. Inngangen til avskrive en dårlig regnskap avhenger av om selskapet er ved å bruke det direkte skrive - av metoden eller godtgjørelsesmetoden.

Når man tar dette i betraktning, hva vil det si å avskrive en fordring?

EN avskrive er en reduksjon i det registrerte beløpet til en eiendel. Regnskapsføringen kan variere, avhengig av eiendelen som er involvert. For eksempel: Når en konto fordring ikke kan inndrives, motregnes det vanligvis i avsetningen for tapskonti (en kontrakonto).

Foruten ovenfor, når kan du avskrive kundefordringer? Du kan ikke skrive de fordringer av til du gir opp å inndrive gjelden. Bruk godtgjørelsesmetoden for regnskapsføring for andre formål enn inntektsskatt, og estimer en prosentandel av forventet ubetalt fordringer basert på tidligere års tap.

Med tanke på dette, hva skjer når du avskriver en kundefordring?

Inngangen å skrive av en dårlig regnskap påvirker kun balansen kontoer : en debet til Godtgjørelse for tvilsomme Regnskap og en kreditt til kundefordringer . Ingen kostnad eller tap rapporteres i resultatregnskapet fordi dette skrive - av er "dekket" under de tidligere justeringspostene for estimert tap på fordringer.

Hva er et annet ord for avskrive?

Synonymer for skrive - av velsignelse. velvilje.

Anbefalt: