Hva er parlamentet?
Hva er parlamentet?

Video: Hva er parlamentet?

Video: Hva er parlamentet?
Video: Hvad er Europa-Parlamentet? 2024, September
Anonim

I moderne politikk og historie, a Stortinget er et lovgivende myndighetsorgan. Vanligvis en moderne Stortinget har tre funksjoner: å representere velgerne, lage lover og føre tilsyn med regjeringen via høringer og henvendelser.

Dessuten, hva mener du med parlamentet?

Stortinget . Den vanligste betydningen av Stortinget refererer til et lands lovgivende (lovgivende) organ. Englands Stortinget er veldig kjent. Ordet kommer delvis fra det franske verbet parler, som midler å snakke, noe som gir mening siden denne gruppen mennesker samles for å snakke om lover og saker.

På samme måte, hvordan fungerer parlamentene? Stortinget er den lovgivende delen av de tre elementene i styringssystemet. Den består av to demokratisk valgte hus, den lovgivende forsamling og det lovgivende råd. Parlamentarisk valg bestemmer statsregjeringen som er dannet av partiet med flertallsstøtte i underhuset.

Deretter kan man også spørre seg, hva er forskjellen mellom parlament og regjering?

De forskjellen mellom Stortinget og regjeringen . De Stortinget omfatter alle medlemmene valgt til begge husene i Stortinget . De Myndighetene omfatter de medlemmene av partiet (eller alliansen av partier) som har vunnet flest seter i Lovgivende forsamling.

Hva er et eksempel på Stortinget?

substantiv. Stortinget er et lovgivende organ. An eksempel på parlamentet er House of Commons og House of Lords i Storbritannia. Din Ordbok definisjon og bruk eksempel.

Anbefalt: