Hva gjør bearbeiding av jorda?
Hva gjør bearbeiding av jorda?

Video: Hva gjør bearbeiding av jorda?

Video: Hva gjør bearbeiding av jorda?
Video: Hva er et nevøst sammenbrudd, hva utløser det, hvordan kan det behandles. 2024, Kan
Anonim

Meningen med jordbearbeiding er å blande organisk materiale inn i din jord , bidra til å kontrollere ugress, bryte opp skorpe jord , eller løsne opp et lite område for planting. Du gjøre trenger ikke å jorde eller bryte opp jord veldig dyp; mindre enn 12 tommer er bedre. Noen tunge jordbearbeiding når jord er våt er også ødeleggende for jord struktur.

Dessuten, hvorfor er jordarbeiding dårlig for jorda?

Virkningen av jordbearbeiding på jord Derimot, jordbearbeiding har hele tiden bidratt negativt til jord kvalitet. Siden jordbearbeiding brudd på jord , forstyrrer det jord struktur, akselererende overflateavrenning og jord erosjon. Jordbearbeiding reduserer også avlingsrester, noe som bidrar til å dempe kraften fra dunkende regndråper.

Deretter er spørsmålet, hvordan forbereder du jord for jordarbeiding? Dekkvekster kan være bearbeidet under om våren for nitrogenet deres. Spre et 2- til 3-tommers lag med torvmose eller kompost med en hastighet på 2 pund per kvadratfot over jord om våren og til den under.

På denne måten, hva betyr bearbeiding av jorda?

Jordbearbeiding er landbruksberedning av jord ved mekanisk omrøring av ulike typer, som graving, omrøring og velting. Eksempler på menneskedrevet jordbearbeiding Metoder som bruker håndverktøy inkluderer måking, plukking, mattockarbeid, haking og raking. "Tillage" kan også mener landet som er bearbeidet.

Er jordarbeid bra for hagen din?

De store fordeler tilskrevet de årlig ritual av jording er at den lufter de jord; hakker og dreper ugress; og blander i organiske materialer, gjødsel og kalk. Ikke å bagatellisere er de psykologiske fordeler av jordbearbeiding . Det induserer en rettferdig-følelse svette som gjør en blanke ark av fjorårets feil.

Anbefalt: