Innholdsfortegnelse:

Er forholdsmessig ett ord?
Er forholdsmessig ett ord?

Video: Er forholdsmessig ett ord?

Video: Er forholdsmessig ett ord?
Video: Video 333 Ord med -messig: forholdsmessig, regelmessig, fagmessig 2024, Kan
Anonim

Pro rata er et adverb eller adjektiv som betyr i like deler eller i proporsjoner. Den bindestrek stavemåten pro-rata for adjektivformen er vanlig, som anbefalt for adjektiver av noen engelskspråklige stilguider. På nordamerikansk engelsk har dette begrepet blitt vernacularized til forholdsmessig eller forholdsmessig.

Ganske enkelt, er pro-vurdert ett ord?

Ja, bortsett fra at du vil referere til prisene som pro - vurdert . Den andre en blir droppet. Hvis du må, foretrekker jeg pro vurdert eller pro - vurdert heller enn pro rataed, som ser ut som om den har falt ned en hull mellom latin og engelsk og viser fortsatt sine arr. Frasen ' Pro Rata ' stammer fra latin.

På samme måte, hva betyr det når noe er forholdsmessig? Dette kalles en forholdsmessig lade. Prorasjon betyr dele noe proporsjonalt, vanligvis basert på en tidsenhet. For eksempel, hvis en tjeneste koster $200 i måneden, men du bare brukte den i en halv måned, vil kostnaden ville være $100.

Vet også, er det pro rata eller proporsjonalt?

Den bindestrekstavemåten pro - rata for adjektivformen er vanlig, som anbefalt for adjektiver av noen engelskspråklige stilguider. På nordamerikansk engelsk har dette begrepet blitt vernacularized til forholdsmessig eller pro - vurdert.

Hvordan bruker du forholdsmessig i en setning?

prorata i en setning

  1. Signeringsbonuser kan fordeles forholdsmessig over kontraktens levetid.
  2. Andre poolmedlemmer betaler Northeast tilbake for sin forholdsmessige andel av kostnadene.
  3. Eventuell gjenværende sjanse for feil bør elimineres ved forholdsmessige regninger.
  4. _Forholdsmessige fordeler for alle arbeidere i deltidsstillinger.

Anbefalt: