Hva er en månedlig prøvesaldo?
Hva er en månedlig prøvesaldo?

Video: Hva er en månedlig prøvesaldo?

Video: Hva er en månedlig prøvesaldo?
Video: Hva er en aksje 2024, Kan
Anonim

PRØVESALDO . EN prøvebalanse er en liste og summen av alle debet- og kredittkontoene for en enhet for en gitt periode – vanligvis en måned . Formatet til prøvebalanse er en plan med to kolonner med alle debetsaldoene oppført i den ene kolonnen og alle kredittsaldoene oppført i den andre.

Videre, hva inkluderer en prøvebalanse?

EN prøvebalanse inkluderer en liste over alle hovedbokskontototaler. Hver konto bør inkludere et kontonummer, beskrivelse av kontoen og dens endelige debet/kreditering balansere . I tillegg er det bør oppgi siste dato for regnskapsperioden.

Vet også, hva er de tre typene prøvebalanser? Det er tre typer prøvebalanser : den ujusterte prøvebalanse , den justerte prøvebalanse og etterstengingen prøvebalanse . Alle tre har nøyaktig samme format.

I denne forbindelse, hvordan fungerer en prøvebalanse?

EN prøvebalanse er et bokføringsark der balansere av alle reskontroer er kompilert i debet- og kreditkontokolonnetotaler som er like. Det generelle formålet med å produsere en prøvebalanse er å sikre at oppføringene i et selskaps bokføringssystem er matematisk korrekte.

Hva er rekkefølgen for en prøvebalanse?

På prøvebalanse regnskapet skal fremkomme i denne rekkefølge : eiendeler, gjeld, egenkapital, utbytte, inntekter og utgifter. Innenfor aktivakategorien vises den mest likvide (nærmeste til å bli kontant) eiendelen først og den minst likvide vises sist.

Anbefalt: