Hvilket av følgende er et eksempel på en kommandoøkonomi?
Hvilket av følgende er et eksempel på en kommandoøkonomi?

Video: Hvilket av følgende er et eksempel på en kommandoøkonomi?

Video: Hvilket av følgende er et eksempel på en kommandoøkonomi?
Video: Et eksempel på at være med det der er 2024, April
Anonim

Hva er en Kommando økonomi ? Cuba, Nord-Korea og det tidligere Sovjetunionen er eksempler av land som har kommando økonomier , mens Kina opprettholdt en kommandoøkonomi i flere tiår før jeg gikk over til en blandet økonomi som inneholder både kommunistiske og kapitalistiske elementer.

På denne måten, hvilket er det beste eksemplet på en kommandoøkonomi?

EN kommandoøkonomi er en økonomi der staten har makten over den økonomiske forvaltningen av selskapet. Cuba, Nord-Korea og Nazi-Tyskland er tre gode eksempler av land som har kommando økonomier.

I tillegg, hva kjennetegner en kommandoøkonomi? EN kommandoøkonomi tillater ikke markedskrefter som tilbud og etterspørsel å bestemme hva, hvor mye og til hvilken pris de skal produsere varer og tjenester. I stedet planlegger, organiserer og kontrollerer en sentral regjering alt økonomisk aktiviteter som motvirker markedskonkurranse.

Så, hva er en kommandoøkonomisk quizlet?

EN kommandoøkonomi er en hvor regjeringen tjener mest økonomisk beslutninger, for eksempel hva som skal produseres, hvordan det skal produseres, og for hvem det er produsert. Et marked økonomi er en der vanlige mennesker handler i sin egen interesse for å bestemme hva som produseres, hvordan det produseres og for hvem det produseres.

Hva slags regjering har en kommandoøkonomi?

Kommunisme

Anbefalt: